AlpskiTeden 2024

Pridružite se 8. izvedbi AlpskegaTedna na temo »Alpe v naših rokah«, ki bo potekal 23.-25. septembra 2024 v Novi Gorici!

Od prvega AlpskegaTedna v Kranjski Gori leta 2004 mineva 20 let. V tem času so številni dosežki, pobude in politike imeli ključno vlogo pri trajnostnem razvoju alpske regije. Zdaj, ko pogledujemo proti naslednjim 20 letom, vas vabimo, da se nam pridružite na tem transformativnem potovanju. Skupaj bomo iskali načine sodelovanja, projektne ideje in navdih za oblikovanje prihodnosti Alp – saj je vendar v naših rokah!

Program se osredotoča na povezave med tremi tematskimi področji Večletnega programa dela Alpske konference 2023–2030 – biotsko raznovrstnostjo in ekosistemi, podnebnimi spremembami ter kakovostjo življenja. Pričakujete lahko dinamičen razpored z izzivalnimi predavanji, interaktivnimi delavnicami, vznemirljivimi okroglimi mizami, kulturnimi dogodki, ekskurzijami po okoliški regiji ter prostorom za sodelo. Ne glede na to če ste bili z nami že pred 20 leti ali pa se nam boste pridružili prvič, če pripadate neprofitni organizaciji, ste del raziskovalne sfere ali javne uprave, če ste aktivni v politiki ali pa v Alpah živite, vas vabimo, da se udeležite AlpskegaTedna in prispevate svoje ideje ter z nami praznujete 20. obletnico!

Želite o posamezni temi AlpskegaTedna 2024 vedeti več ali pa bi nam radi predlagali kakšnega govorca? Pišite nam!

Vaš angažma je ključen za uspeh AlpskegaTedna, zato vas vabimo, da to vabilo delite v svojem omrežju. Že v naprej se vam zahvaljujemo in se veselimo srečanja z vami prihodnje leto v Novi Gorici!

Sledite nam na družabnih omrežjih in preko novičnikov soorganizatorjev! #AlpWeek #AlpsInOurHands

 

 Organizatorji:

Povezanost v Alpah, Stalni sekretariat Alpske konvencije, Interreg Območje Alp, Alpsko mesto leta, CIPRA International, CIPRA Slovenija, ISCAR Alpine Research, WWF in Posoški razvojni center

Ta dogodek omogoča finančni prispevek slovenskega predsedstva Alpski konvenciji.

AlpskiTeden 2022

  • Cipra Logo blau
  • Interreg Alpine Space blau
  • Club Arc Alpin Logo Blau
  • Alpenkonvention Logo blau
  • Allianz in den Alpen_LogosBlau_01
  • ISCAR Logo blau
  • Logo SAC AlpWeek
  • Logo SCNAT AlpWeek